Zo belangrijk is goede verlichting op de werkplaats

In bedrijfspanden is het vaak zo dat er enorm veel verlichting nodig is. Dit is niet alleen overdag maar ook in de nacht. Naast dat verlichting nodig is voor het personeel is verlichting ook heel erg belangrijk voor de veiligheid van een pand. Verlichting zorgt namelijk er vaak voor dat inbraken worden tegengegaan. Hieronder vind je nog een aantal voordelen van goede verlichting op de werkplaats.

Led verlichting

Wanneer er een keuze gemaakt moet worden voor de verlichting van van een bedrijfspand of een werkplaats dan is industriƫle LED verlichting een hele goede optie. LED verlichting is niet alleen heel erg zuinig in gebruik maar dus uiteindelijk ook nog eens heel positief voor je energierekening. Toch laten mensen zich vaak tegenhouden door de prijzen van LED verlichting omdat dit vaak een grotere investering is. Maar dit zou je niet moeten laten weerhouden want de kosten die je er in stop bespaar je ook weer in een korte tijd. Daarnaast is deze soort verlichting ook veel beter voor het milieu omdat ze langer meegaan en beter te recyclen zijn. Dit is dus ook heel mooi meegenomen.

Het gaat inbraak tegen

In de inleiding werd het al vermeld, een goede verlichting is ook heel erg belangrijk voor de veiligheid van de werkplaats. Verlichting buiten zorgt er namelijk voor dat het een grote impact heeft op inbrekers. Zo zullen inbrekers minder snel geneigd zijn om in te breken wanneer er over licht brand. Daarnaast schrikt het inbrekers ook heel erg af wanneer er opeens allemaal lampen aanspringen op het moment dat ze het terrein betreden.

Belang van de werknemers

De verlichting van het bedrijfspand is ook heel erg belangrijk voor de werknemers. Het is namelijk zo dat er in fabrieken erg lange dagen gemaakt worden en ook daarom is het dus ook heel belangrijk om een goede verlichting te hebben. Het moet zelfs zo zijn dat de verlichting oz is ingesteld dat het personeel in de avonduren het ervaart als daglicht en dus ook goed wakker blijft. Daarnaast moet het licht ook trillingsvrij zijn want dit is prettiger voor de ogen en dat zorgt er ook voor dat de werknemers productiever blijven. Ook gaat het hoofdpijn en vermoeide ogen tegen. Kortom het is heel erg belangrijk om de werkplek van goed licht te voorzien zodat er op een productieve en veilige manier gewerkt kan worden verlichting in een bedrijfspand moet dan ook zeker niet onderschat worden.